5 redenen om in te zetten op bedrijfsautodelen.

Bedrijfs-deelwagens zijn écht een alternatief voor de salariswagen. 5 redenen waarom dit de sleutel is tot de klimaatdoelstellingen van 2030.

1. Toegankelijkheid

Met name in grootsteden, waar het bezit van een auto meer nadelen dan voordelen heeft, wint autodelen aan populariteit. Maar het klassieke autodelen is vooralsnog enkel toegankelijk voor diegene die in de buurt woont van de gekende deelwagens. Door het autodelen te organiseren op het werk is het beschikbaar voor iedereen die daar werkt.

Sharing is Caring, ook met bedrijfswagens …

2. Geef de fiets een kans

Meer dan de helft van de bedrijfswagen-chauffeurs gebruikt zijn of haar wagen in de eerste plaats professioneel. Een vertegenwoordiger kan vandaag niet kiezen om met de fiets naar het werk te komen, want de rest van de dag verplaatst hij/zij zich met de wagen. En de wagen altijd op het werk laten kost ten eerste heel veel geld aan parkeren. Bovendien betaalt deze werknemer een voordeel alle aard voor de woon-werkverplaatsing. Met deelwagens kan de vertegenwoordiger iedere professionele verplaatsing doen met de poolwagen en woon-werk verplaatsingen met de fiets.

3. Keuzestress

De meeste medewerkers weten niet meer welke wagen ze zouden moeten kiezen. Moeten ze kiezen voor elektrisch, (plug-in) hybride, CNG, benzine of zijn moderne diesels de juiste keuze? De meeste werknemers kiezen hun model op basis van alle verplaatsingen die ze moeten doen, en kiezen zo zelden voor elektrisch omwille van de jaarlijkse vakantie.  Met een variabele deelwagen vloot kan de werknemer voor iedere verplaatsing het meest geschikte model kiezen.

4. Vlootactivatie

80% van de tijd staan bedrijfswagens stil. Salariswagens staan ‘s avonds thuis op de oprit en overdag op de bedrijfsparking. Dat zijn heel veel wagens voor een beperkte mobiliteit te verzorgen. Poolwagens worden tijdens de uren intensief gebruikt, maar staan buiten de uren eveneens stof te vangen.  Een bedrijf-deelwagen wordt overdag ingezet voor de professionele verplaatsingen en buiten de uren voor woon-werk en privé verplaatsingen.

5. Mobiliteitsbudget 

Het succes van maatregelen zoals ‘cash for cars’ of het ‘mobiliteitsbudget’ zijn momenteel nog beperkt.  Je moet het ook nog de kans geven. Enerzijds kan je niet zomaar een leasingwagen opzeggen. Anderzijds is het helemaal opgeven van een wagen voor de meeste mensen een te grote stap. Indien we mensen willen overtuigen om hun salariswagen in te leveren moeten de alternatieven haalbaar en aantrekkelijk zijn. Door autodelen te organiseren van op het werk, kunnen medewerkers heel makkelijk kiezen voor duurzame mobiliteit wanneer het hen uitkomt, maar als ze echt een wagen nodig hebben staat er altijd een klaar.   

Als we auto’s zouden delen zoals we vandaag kantoorruimte delen …

Wat als je jouw werknemers toegang zou kunnen verschaffen tot een ruime en gevarieerde selectie deelauto’s? Overdag worden deze wagens ingezet voor professionele verplaatsingen, ‘s avonds en in het weekend worden ze gebruikt voor de woon-werk verkeer en privé verplaatsingen voor wie op dat moment niet zonder wagen kan.

Mobiliteitsbudget WizKey

WizKey biedt de technologie aan om bedrijfswagens te delen. De Car Sharing App van WizKey laat werknemers toe om bedrijfswagens te reserveren, te openen en te starten. WizKey tovert uw smartphone om tot sleutel. Werkgevers beheren dit systeem in één klik met de WizKey Fleet Management tool.

WizKey, unlock mobility!

  • Eenvoudige installatie. De WizKey Car plugin werkt ook ondergronds
  • Aanpasbare formules. Configureerbare verhuurrechten en -formules
  • Volautomatisch. Delen en verhuren zonder administratie
  • Real time monitoring. Volg de duurtijd, afstand, route en gebruik in een muisklik