‘Fixed Assets vs Variabel Assets’

Fixed assets vs variabele assets

Vandaag meer dan ooit worden de nadelen van ‘autobezit’ als mobiliteitsoplossing duidelijk. De minder zichtbare voordelen van een FlexiFleet uitgelegd.

‘Fixed Assets’, met vaste kosten zijn moeilijk down te scalen en kennen belangrijke opzegvergoedingen, daar hadden we het al over in het artikel over de surplus wagens. Hoe vaak blijf je als bedrijf niet zitten met kosten die doorlopen terwijl de reden waarom deze kosten aanvankelijk werden gemaakt, niet langer bestaat.

‘Variabel Assests’ zijn een directe besparing

Reken eens uit hoeveel je zou besparen mocht je op een gegeven moment de mobiliteit van iedere werknemer garanderen door een FlexiFleet (een ruime keuze uit een vloot van verschillende wagens en modellen). Ten eerste kunnen poolwagens overdag professioneel worden ingezet en na de uren voor privé verplaatsingen.  Bovendien hoef je niet langer voor iedere werknemer één wagen te voorzien. Een van WizKey’s klanten slaagt erin om de mobiliteitsbehoefte van 8 personen te garanderen met twee vaste deelwagens. Mocht de mobiliteitsbehoefte veranderen is het eenvoudig om in piekmomenten een extra voertuig te huren. In de tweede plaats biedt de FlexiFleet je de mogelijkheid om kleinere modellen in te zetten voor korte regionale verplaatsingen. Met FlexiFleet zal de vraag naar een SUV of een Monovolume voor de dagelijkse woon-werk verplaatsing minder relevant zijn. 

FlexiFleet is duurzaam

Woon-werk doe je met de fiets

Als iedere werknemer voor iedere verplaatsing de meest geschikte wagen kan en zal kiezen,  dan is de keuze voor een elektrische wagen veel sneller genomen. Het belangrijkste obstakel voor deze duurzame keuze hangt vast met de range anxiety voor de jaarlijkse vakantie.  Maar nog belangrijker is dat een FlexiFleet ook het gebruik van de fiets of openbaar vervoer zal stimuleren. Vandaag gaan vertegenwoordigers zelden met de fiets naar het werk, omdat ze overdag hun wagen nodig hebben.  Door autodelen te organiseren vanop het werk kunnen ze iedere dag met de fiets komen, er staat altijd een representatieve bedrijfswagen klaar voor hun afspraken.

Verander iedere pool- of surplus wagen in een deelwagen.

Om te beginnen kan je iedere beschikbare firmawagen eenvoudig ombouwen tot een deelwagen.  Een deelwagen die je daarna kan inzetten voor tal van doelstellingen. Een internationale manager komt enkele dagen op bezoek en mag deze wagen gebruiken. Een nieuwe werknemer wacht nog op zijn wagen.  Een schadegeval maakt dat een andere werknemer een vervangwagen nodig heeft. Er zijn genoeg toepassingen en bijbehorende besparingen te bedenken.

FlexiFleet, de mobiliteitsoplossing van morgen

FlexiFleet, de mobiliteitsoplossing van de toekomst

Maar nog veel belangrijker is dat je in die periode de medewerkers kan laten kennismaken met hoe eenvoudig het is om een deelwagen te reserveren, te openen en te starten. Allemaal via jouw eigen smartphone, zonder gedoe met sleutels of papieren.

Bedrijfsauto Delen is de snelste en meest eenvoudige manier om enerzijds kosten te besparen en aan de andere kant de duurzaamheid van jouw vloot te bevorderen.

Wil je hier meer over weten, neem dan gerust contact op met ons.

Je mag jouw vraag ook stellen via de chatbot hier rechts ->

WizKey, Unlock Mobility