FlexiFleet, de premium service van dealerships van morgen

Flexifleet is autodelen voor bedrijven

Hoe kan deelwagen technologie zorgen voor betere marges en hogere stock rotatie? Met FlexiFleet als premium service

Flexibele mobiliteitsoplossingen

De klant van vandaag vraagt steeds nadrukkelijker om flexibele mobiliteit oplossingen.  Tot gisteren kozen chauffeurs nog een monovolume wagen of een SUV. Vooral om er een of twee keer per jaar mee op vakantie te kunnen. Het aangepaste fiscale kader rond de bedrijfswagens zorgt ervoor dat men verplicht wordt te kiezen voor kleinere en duurzamere modellen. Kleinere of elektrische modellen zijn perfect zijn voor woon-werk of stads verplaatsingen. Omwille van de jaarlijkse vakantie maak je deze duurzame keuze niet.

FlexiFleet, flexibel en vrij wisselen van wagen

Met mooi weer een cabriolet?

Door het klassieke autobezit in te ruilen voor een flexibele mobiliteitsoplossing, los je dit probleem meteen op.  FlexiFleet wil voor iedere verplaatsing het meest geschikte voetuig aanbieden. Voor het dagelijkse woon-werk verkeer is de gemiddelde chauffeur tevreden met een kleine stadswagen, een plug-in hybrid of elektrische wagen. Voor weekendjes weg met de familie zou het beter zijn om over een ruimere gezinswagen te kunnen beschikken. En voor de jaarlijkse vakantie rijden we graag met een monovolume of een SUV.  

Kostenefficiënt en flexibel

Voor het totale jaarbudget van een gemiddelde grote gezinswagen kan je je perfect een flexibele oplossing bekomen. Waarbij je 80% van het jaar met een kleinere, duurzamere wagen rijdt. Je zult dan genoeg budget overhebben om een SUV uit het luxesegment te kunnen permitteren op vakantie.

Wat zijn de risico’s en wat met schade?

Wie verzorgt de deelwagen?

Veel dealers hebben serieuze bedenkingen bij car sharing. De risico’s van een wagen te verhuren aan een onbekende chauffeur doen vrezen dat er niet ‘als een goede huisvader’ mee zal worden omgegaan. Het free floating model vraagt dat een groot aantal wagens ter beschikking wordt gesteld alvorens functioneel te zijn. 

Bij FlexiFleet is het anders. Dit model heeft in onze ogen veel minder risico’s op fraude doordat de chauffeurs gekend zijn. Het zijn werknemers (gebonden aan bedrijf of klant) en ze elkaar kennen (social pressure). Door de wagens vanuit één centrale werkplek aan te bieden, kan je met minder wagens voldoende mobiliteit garanderen. 

Mobility-as-a-Service

FlexiFleet, de premium service van morgen

En voor de dealership biedt dit ook uitstekende perspectieven.  Rust een deel van jouw stock uit met WizKeys slimme deelwagen technologie. Klanten kiezen voor hun salariswagen te vervangen door de FlexiFleet oplossing. Om de zoveel tijd komen ze hun kleine dagelijkse wagen inruilen voor een ruimer of meer comfortabel model. 

Vervang om de 6 – 12 maanden deze deelwagen door een recenter model. Jouw klant rijdt altijd met de meest recente en dus de meest aantrekkelijke modellen. Het installeren en verwijderen van de Car Plugin is zeer eenvoudig en goedkoop. Klanten krijgen naast flexibiliteit en keuzevrijheid, een permanent aanbod van de meest recente modellen. Problemen met voorloop wagens en vervangwagens zijn ook niet meer relevant. Je kan op de dag dat je intekent voor deze premium service, meteen wegrijden met een van de deelwagens.

Wil je meer weten over WizKey en de FlexiFleet oplossing, neem dan hier contact op met een van onze adviseurs.

Lees hier meer over WizKey’s flexibele mobiliteitsoplossing voor een dynamisch vlootbeheer.