Klantencase Fosbury & Sons (Harmony, Antwerpen)

Justine Vandemeulebrouke, Customer Relations bij Fosbury & Sons een Antwerpse co-working space, is uiteraard vertrouwd met de voordelen van de deeleconomie.

Van co-working naar co-company car is een logische stap …

Het was dan ook niet meer dan normaal dat F&S voor hun mobiliteit ook zochten naar een gedeelde oplossing. Gelegen in het centrum van Antwerpen, stimuleert ze zo veel mogelijk het gebruik van het (nabijgelegen) openbaar vervoer of de fiets. Maar dat neemt niet weg dat hun medewerkers of huurders af en toe het gebruik van een wagen niet kunnen vermijden.

Van co-working naar co-company car

Als ze dan toch moeten kiezen voor een oplossing met bedrijfswagens, dan moest het er een zijn die – net zoals hun kantoren – deelbaar waren. Ze noemden dat destijds de ‘co-company car’.

Fosbury's deelBMW
De co-company car van Fosbury komt van Centrauto

Samen met Centrauto, die in hun evolutie naar ‘mobility service provider’, vragende partij was om de nodige wagens hiervoor te leveren, werden twee BMW’s uitgerust met de slimme WizKey technologie. Deze twee deelwagens werden beschikbaar gesteld voor zowel de medewerkers als voor de huurders van F&S. 

Flexibele mobiliteitsoplossing

Afhankelijk van wie de wagen bestelt en of het gebruik voor werk- of privé doeleinden is bedoeld, kan het WizKey Fleetmanagement platform een aangepast tariefplan voorstellen. Deze flexibiliteit is naast de betrouwbaarheid van de technologie WizKey’s belangrijkste troef.

F&S zijn in de paar jaar sinds het begin van dit project enorm snel gegroeid waardoor het aantal eigen medewerkers exponentieel steeg. Het aantal actieve gebruikers bij hun eigen medewerkers steeg zo van 3 naar 8. De schrik was toen dat de twee voertuigen niet zouden volstaan voor de mobiliteitsbehoefte van 8 personen. Een derde BMW werd uitgerust die zowel zou dienen als vervangwagen voor Centrauto als dat ze ingezet kon worden als extra deelwagen voor F&S.

Uiteindelijk werd deze reservewagen nooit voor F&S  ingezet. De 8 actieve users konden zich gedurende een heel jaar bedienen met twee deelwagens. Bereken zelf de besparing die dit jouw organisatie kan opleveren.

In de grafiek hierboven zie je het gebruik van de twee deelwagens door de F&S medewerkers. In totaal werden er vorig jaar gedurende slechts 13 dagen meer dan twee ritten per dag gereden. 

Hiermee bewijst Fosbury & Sons dat autodelen voor een bedrijf net zo zinvol is als kantoordelen.

Lees meer

Wil je meer weten over WizKey’s slimme deel technologie neem dan gerust contact op met onze smart mobility consultants of download de productfiche hier.

Onze chat is bemand als je “We’re online…” leest. Onze smart mobility consultants helpen je graag op weg.

Wil je meer lezen over Mobility-as-a-Service voor dealerships, zoals het voorbeeld hier met Centrauto, klik dan hier: WizKey voor Dealerships