Niets is zo pervers als salariswagens.

Maar hoe geraak je er vanaf? Durf je zonder en kan je dan nog het nodige talent aantrekken?

Het is de belangrijkste bezorgdheid die Zaakvoerders en HR Professionals op dit moment hebben. Het aantrekken van voldoende geschikt talent om het succes en de groei van het bedrijf te garanderen. Men beweert dat Millennials geen auto meer willen, maar ik ben ze eerlijk gezegd nog niet tegengekomen als recruiter.

Millennials willen geen auto meer … of toch wél?

Jonge professionals hebben ook een druk leven en een gezin. Dat betekent evenveel als dat ze eigenlijk niet zonder wagen kunnen. Als de keuze is tussen een auto krijgen of er helemaal geen hebben, dan kiezen de meeste nog steeds voor de wagen.

Deze oplossing is nochtans eenvoudig en heet Autodelen met Bedrijfswagens. 

Het is tijd voor een aantrekkelijk en werkbaar alternatief voor de klassieke salariswagen.

Wat als er een tussenoplossing zou bestaan, die het gebruik van alternatieve mobiliteitsoplossingen mogelijk maakt en optimaal beloont maar toch meer dan een half miljoen werknemers kan verleiden om afstand te nemen van hun salariswagen?

Door medewerkers de toegang te bieden tot een ruime en gevarieerde vloot bedrijfs-deelwagens, kunnen medewerkers op momenten dat ze het nodig achten, eenvoudigweg een deelwagen van het werk reserveren en gebruiken. Op deze manier kunnen ze op alle andere momenten alternatieve vervoersmiddelen kiezen (step, fiets, brommer, openbaar vervoer).

WizKey – Unlock Mobility

WizKey Smart Mobility Solutions wil het bedrijfsleven helpen de stap naar een duurzamer mobiliteit te zetten. Het bedrijf paste de slimme deelwagen technologie die ze ontwikkelde voor Bolides aan, zodat bedrijven op een eenvoudige en geautomatiseerde manier hun poolwagens of bedrijfswagens kunnen delen. Zonder gedoe met sleutels of extra administratie.  

Medewerkers gebruiken hun WizKey App om auto’s te reserveren, te openen en te starten. Fleetmanagers volgen iedere wagen en het gebruik ervan in hun Fleet-management tool. Eventuele problemen of schade kunnen ook in hetzelfde systeem worden behandeld. 

“Niets is zo pervers als salaris­wagens”, zei de Cana­dese mobiliteit deskundige Brent Toderian op een lezing in Antwerpen.

Lees ook hoe je bedrijfs-autodelen kan integreren in het mobiliteitsbudget!