Vaak blijven ze omwille van de hoge afkoopsom gewoon staan.

Zowel bij een ontslag als bij het vrijwillig vertrek van een werknemer blijf je als organisatie achter met de bedrijfswagen van de vertrekkende medewerker.  Het liefst van al geef je deze wagen door aan een andere werknemer. Echter, in de meeste gevallen blijf je er mee zitten. Ook bij reorganisaties kom je dit fenomeen tegen. Dan ben je als bedrijf trotse bezitter van een vloot “surplusauto’s”.

Leasemaatschappijen zijn niet erg happig op het vervroegd terugnemen van dergelijke wagens. Het kost een leasemaatschappij geld als een auto vroegtijdig ingeleverd wordt. Behalve het verschil in de restwaarde kan de leasemaatschappij bij het afkopen van een leasecontract ook gederfde inkomsten op het leasecontract doorbelasten.

Je kan die wagens gewoon laten staan

Als je regelmatig met dit probleem wordt geconfronteerd, kan je ook kiezen om deze wagens op een alternatieve manier in te zetten. Laat ze uitrusten met deelwagen-technologie. 

Of je kiest ervoor om deze surpluswagens als deelwagens aan te bieden. Dit kan binnen jouw eigen organisatie of daarbuiten. Op die manier kan je deze slapende vloot activeren en zelfs laten renderen.

WizKey – Unlock Mobility

Wizkey ontwikkelde slimme deelwagentechnologie. Deze technologie bestaat uit een mobiele app die als virtuele sleutel fungeert. Met deze app kan een gebruiker de wagen reserveren, vinden, openen en starten. Het enige wat moet worden geïnstalleerd is de Car Plugin. Fleetmanagers kunnen het gebruik en alle activiteit van deze deelwagens volgen en beheren op het WizKey Fleet Management Platform.

Download onze productsheet voor bedrijfs-autodelen

Praat je liever tegen een mens van vlees en bloed?