Wat met de firmawagen na vertrek van een werknemer?

Leasewagens blijven staan na vertrek werknemer

Hoeveel leasewagens blijven staan, omwille van de hoge afkoopsom.

Hoe groot is het aantal wagens na het vertrek van werknemers, op bedrijfsparkings blijft staan? Exacte cijfers over aantallen of de totale kost vonden we niet. Wél is geweten dat de afkoopsom van een vervroegd beëindigde leasing vaak de reden is dat bedrijven deze wagens laten staan.

Het kost een leasemaatschappij geld als een auto vroegtijdig ingeleverd wordt. Behalve het beperkte verschil in de restwaarde kan de leasemaatschappij bij het afkopen van een leasecontract ook gederfde inkomsten op het leasecontract doorbelasten.

Een verantwoord alternatief

Als je momenteel met dit probleem wordt geconfronteerd, kan je ook kiezen om deze wagens op een alternatieve manier in te zetten. Liever dan ze ongebruikt te laten staan kan je op zoek naar manieren om ze ten gunste van eigen personeel in te zetten.

Rust deze wagens uit met deelwagen-technologie en biedt ze aan als bedrijfs deelwagens of poolwagens. Zo kunnen medewerkers zonder wagen, wanneer ze een wagen nodig hebben, er een uitlenen. Dit kan gratis voor een professionele verplaatsing of betalend voor privé ritten. Op die manier kan je deze slapende vloot activeren en zelfs laten renderen.

WizKey – Unlock Mobility

Wizkey ontwikkelde vanuit Antwerpen, haar eigen deelwagen technologie. Deze technologie bestaat uit een mobiele app die als virtuele sleutel fungeert. Met deze app kan een gebruiker de wagen reserveren, vinden, openen en starten. Het enige wat moet worden geïnstalleerd is de Car Plugin. Fleetmanagers kunnen het gebruik en alle activiteit van deze deelwagens volgen en beheren op het WizKey Fleet Management Platform.

Wil je meer weten over onze deelwagentechnologie?