Een alternatief voor de salariswagen (De Tijd)

Ondanks fileleed, tijdverlies en parkeerproblemen blijft de salariswagen voor velen een heilig huisje. Maar met de oplossing van WizKey verkleinen bedrijven en hun werknemers hun ecologische voetafdruk, zonder in te boeten op comfort en bestaande voordelen.

De overheid voerde op 1 maart 2019 het mobiliteitsbudget in, om werknemers aan te zetten tot meer bewuste mobiliteit. Wie zijn salariswagen inlevert, krijgt in ruil een budget waarmee hij zelf zijn optimale vervoersmix samenstelt: een elektrische fiets voor woon-werkverplaatsingen, een abonnement op het openbaar vervoer en ritten met deelwagens.

‘Eén deelwagen kan drie salariswagens vervangen’

Bart Lizen – CEO WizKey

‘Eén deelwagen kan drie salariswagens vervangen’, zegt Bart Lizen van WizKey. ‘Met een FlexiFleet hebben werknemers een geschikt model voor elk moment. Overdag zijn die wagens beschikbaar voor professionele verplaatsingen. En voor privéverplaatsingen betalen werknemers met het mobiliteitsbudget.’

Smartphone als sleutel

Met de WizKey-app maken werknemers van hun smartphone de sleutel voor alle mobiliteit: een wagen naar keuze reserveren, openen en betalen en dat kan contactloos, zonder sleutel en helemaal digitaal. ‘Het WizKey autodeelsysteem is eenvoudig te installeren en snel aanpasbaar’, zegt Bart Lizen. ‘Het automatiseert het gebruik en de verhuur van uw deelvloot.’

Waarom kiest u voor een mobiliteitsbudget en WizKey? 

  1. Efficiënter wagenpark. Een deelwagen vervangt tot drie bedrijfswagens. Dat is ook drie keer meer ruimte voor alternatieven.
  2. Wervend & duurzaam imago. Werknemers vinden duurzame bedrijven aantrekkelijker.
  3. Flexibiliteit. De mobiliteitskosten zijn niet langer gebonden aan de duur van een leasecontract, maar aan de arbeidsovereenkomst.
  4. Voordelig voor de medewerker. Op ritten met deelwagens betaalt u geen inkomstenbelastingen. En wat overblijft uit het budget, komt bij het loon.

Contacteer mij over deze slimme mobiliteitsoplossing.